Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek idealny do przygotowania kebaba.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 691
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 667
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 257
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 691
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 667
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 257
Składniki
Składniki zagniatamy na gładkie ciasto i formujemy dużą kulę i odstawiamy na 15 min.
Po tym czasie dzielimy ciasto na 8 części i z każdej robimy kulkę, smarujemy oliwą i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie każdą z kulek wałkujemy na cienki placki i odstawiamy dalej na 15 min. Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 220 stopni na około 8 min. Czasu trzeba pilnować bo każdy piekarnik jest inny. Chlebki mają ładnie wyrosnąć i się zarumienić. Jeżeli pominiemy te czasy oczekiwania to chlebek nam nie wyrośnie.
Można je wypełnić dowolnym nadzieniem. U mnie surówka kebabowa, kurczak i sos. Smacznego!