Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek idealny do przygotowania kebaba.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12807
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12807
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Składniki zagniatamy na gładkie ciasto i formujemy dużą kulę i odstawiamy na 15 min.
Po tym czasie dzielimy ciasto na 8 części i z każdej robimy kulkę, smarujemy oliwą i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie każdą z kulek wałkujemy na cienki placki i odstawiamy dalej na 15 min. Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 220 stopni na około 8 min. Czasu trzeba pilnować bo każdy piekarnik jest inny. Chlebki mają ładnie wyrosnąć i się zarumienić. Jeżeli pominiemy te czasy oczekiwania to chlebek nam nie wyrośnie.
Można je wypełnić dowolnym nadzieniem. U mnie surówka kebabowa, kurczak i sos. Smacznego!