Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek idealny do przygotowania kebaba.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2424
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2424
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Składniki
Składniki zagniatamy na gładkie ciasto i formujemy dużą kulę i odstawiamy na 15 min.
Po tym czasie dzielimy ciasto na 8 części i z każdej robimy kulkę, smarujemy oliwą i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie każdą z kulek wałkujemy na cienki placki i odstawiamy dalej na 15 min. Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 220 stopni na około 8 min. Czasu trzeba pilnować bo każdy piekarnik jest inny. Chlebki mają ładnie wyrosnąć i się zarumienić. Jeżeli pominiemy te czasy oczekiwania to chlebek nam nie wyrośnie.
Można je wypełnić dowolnym nadzieniem. U mnie surówka kebabowa, kurczak i sos. Smacznego!