Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 192
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1150
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8816
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3141
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 192
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1150
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8816
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3141
Składniki
Cebulę obieramy, następnie kroimy na półcentymetrowe plastry. Każdy plaster rozdzielamy tak by powstały krążki. Powstałe krążki obtaczamy w mące. Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w dzbanie blendera i miksujemy do połączenia składników. Ciasto powinno być dosyć gęste tak by oblepiło krążki cebuli. Jeśli mamy czas to ciasto odstawiamy na 30-60 minut, by zgęstniało. Przygotowane ciasto mieszamy i zanurzamy w nim krążki, które następnie smażymy w głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Zrumienione krążki osączamy na papierowych ręcznikach. Podajemy z keczupem, majonezem lub innym ulubionym sosem.