Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45647
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23128
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1365
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45647
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23128
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1365
Składniki
Cebulę obieramy, następnie kroimy na półcentymetrowe plastry. Każdy plaster rozdzielamy tak by powstały krążki. Powstałe krążki obtaczamy w mące. Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w dzbanie blendera i miksujemy do połączenia składników. Ciasto powinno być dosyć gęste tak by oblepiło krążki cebuli. Jeśli mamy czas to ciasto odstawiamy na 30-60 minut, by zgęstniało. Przygotowane ciasto mieszamy i zanurzamy w nim krążki, które następnie smażymy w głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Zrumienione krążki osączamy na papierowych ręcznikach. Podajemy z keczupem, majonezem lub innym ulubionym sosem.