Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są duety, których nie warto rozdzielać. Jednym z nim są krewetki i czosnek, połączenie, które zawsze się sprawdza. Nowością jest dodanie rzeżuchy i koperku, które cały czas goszczą na parapecie w kuchni :)
Przepis dnia
Krewetki po hiszpańsku najlepiej smakują z tostami lub bagietką.
Odsłon: 23223
Obiad sobotni to podsmażone a następnie chwilę duszone na patelni; kurczak, m...
Odsłon: 482
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 4804
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 293
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 632
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 4804
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 293
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 632
Składniki
Krewetki opłukać pod zimną wodą.
Czosnek obrać i pokroić na kawałeczki.
Rzeżuchę poszatkować niezbyt drobno.
Koperek umyć i posiekać na drobno.
Masełko rozpuścić dodać czosnek, a następnie krewetki. Krewetki smażyć ok. 5 min z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie były gumowate, ale w środku sprężyste, a zewnątrz chrupiące.
Pod koniec smażenia dodać rzeżuchę i koperek, wszystko wymieszać.
Smacznego !!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Różowe jajka
Przekąski
Serowa przekąska z pikantną nutą
Przekąski
Warkocz francuski z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem Ewy Wachowicz
Przekąski
Przystawka na Wielkanoc
Różowe jajka
Wielkanoc kojarzy się z jajkami i kolorami. Nie ma lepszego pomysłu, niż połą...
Odsłon: 1086
Serowa przekąska z pikantną nutą
Sery są niezbędne wśród zimnych przekąsek. Szczególnie polecane są ostre-twar...
Odsłon: 25