Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 5012
Dodano: 21.05.2016
Odsłon: 7778
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Krewetki opłukać pod zimną wodą.
Czosnek obrać i pokroić na kawałeczki.
Rzeżuchę poszatkować niezbyt drobno.
Koperek umyć i posiekać na drobno.
Masełko rozpuścić dodać czosnek, a następnie krewetki. Krewetki smażyć ok. 5 min z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie były gumowate, ale w środku sprężyste, a zewnątrz chrupiące.
Pod koniec smażenia dodać rzeżuchę i koperek, wszystko wymieszać.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

hanna-klein-716 06 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Super , zrobilam , zjadlam .....Ja dodalam jeszcze troche cytryny i prise curry .
Latwe , szybkie i przepyszne !!!!!!!!
Pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 22 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam <30 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 21 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Muszę zabrać jedną i spróbować. Niestety nie moge się przełamać. Gdybym miała takie gotowe jak Ty zrobiłaś, może .... Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 21 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Wspaniała propozycja. Ubolewam, że mogę tylko patrzeć na krewetki, bo niestety jestem na nie uczulona. Ale propozycja jest wyborna dla wszystkich smakoszy owoców morza :)0 Kto głosował? | Odpowiedz