Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogie, smaczne danie. Na pewno posmakuje dzieciom i dorosłym. Parówki zawinięte w ciasto naleśnikowe z posypką z chipsów :)
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8635
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 695
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8635
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 695
Składniki
Bierzemy wodę, mleko, mąkę, sól, bazylie, 2 jajka, 4 łyżki oleju i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy naleśniki z ciasta. Następnie rozdrabniamy chipsy na podobieństwo bułki tartej. Paprykę kroimy w paski. Rozbijamy 2 jajka, dodajemy szczyptę soli i roztrzepujemy. Parówkę kładziemy na naleśnik, wzdłuż parówki układamy paprykę i zwijamy w rulon. Teraz obtaczamy w jajku i chipsach. Kładziemy na patelnię i smażymy około 1 minuty z każdej strony.