Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogie, smaczne danie. Na pewno posmakuje dzieciom i dorosłym. Parówki zawinięte w ciasto naleśnikowe z posypką z chipsów :)
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2102
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4102
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2102
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4102
Składniki
Bierzemy wodę, mleko, mąkę, sól, bazylie, 2 jajka, 4 łyżki oleju i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy naleśniki z ciasta. Następnie rozdrabniamy chipsy na podobieństwo bułki tartej. Paprykę kroimy w paski. Rozbijamy 2 jajka, dodajemy szczyptę soli i roztrzepujemy. Parówkę kładziemy na naleśnik, wzdłuż parówki układamy paprykę i zwijamy w rulon. Teraz obtaczamy w jajku i chipsach. Kładziemy na patelnię i smażymy około 1 minuty z każdej strony.