Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierka panco jest to nic innego jak panierka z suchych okruszków chlebowych. Można ją kupić w sklepach z azjatycka żywnością. Nie jest to to samo co nasza swojska bułka tarta (jeśli ktoś użyje bułki tartej do tych szparagów to proszę o podzielenie się opinią), panco ma większe okruszki i jest bardziej chrupiące. Mam również wrażenie, że przy smażeniu wchłania mniej tłuszczu niż klasyczna panierka.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 152
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1712
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 319
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 152
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1712
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 319
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200C. Szparagi umyć i oczyścić. Na talerzu rozmieszać jajko. Panierkę wymieszać w proporcji ze startym serem Szparagi pojedynczo obtaczać w mące, jajku i panierce. Ułożyć opanierowane szparagi na papierze i piec przez 15-20 minut, aż staną się złote. Po wyjęciu z piekarnika posypać solą i pieprzem do smaku.