Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące pieczone szparagi

Chrupiące pieczone szparagi

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 835

Dodano:

Odsłon: 8458

Panierka panco jest to nic innego jak panierka z suchych okruszków chlebowych. Można ją kupić w sklepach z azjatycka żywnością. Nie jest to to samo co nasza swojska bułka tarta (jeśli ktoś użyje bułki tartej do tych szparagów to proszę o podzielenie się opinią), panco ma większe okruszki i jest bardziej chrupiące. Mam również wrażenie, że przy smażeniu wchłania mniej tłuszczu niż klasyczna panierka.

Składniki

  • 500g szparagów
  • jajko
  • mąka
  • 60g panco
  • 40g startego parmezanu
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chrupiące pieczone szparagi

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 200C.
    Szparagi umyć i oczyścić.
    Na talerzu rozmieszać jajko.
    Panierkę wymieszać w proporcji ze startym serem
    Szparagi pojedynczo obtaczać w mące, jajku i panierce.
    Ułożyć opanierowane szparagi na papierze i piec przez 15-20 minut, aż staną się złote.
    Po wyjęciu z piekarnika posypać solą i pieprzem do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 26 maja 2014 Zrobiłam, ale w bułce tartej, bardzo nam smakowały. Osobiście panierowane szparagi mogłabym jeść bez końca. Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń