Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiące placki ziemniaczane z dodatkiem podsmażonej kiełbasy śląskiej z czosnkiem i cebulą.
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 698
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 119
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 279
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 364
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1124
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 698
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 119
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 279
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 364
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1124
Składniki
Na patelni podsmażamy pokrojoną kiełbasę śląską w ćwierć plastry, cebulę w kostkę i drobno pokrojone ząbki czosnku. Obrane, umyte ziemniaki trzemy na pulpę. Do ziemniaczanej pulpy dodajemy mąkę, jajka, sól, pieprz ziołowy, majeranek i podsmażoną kiełbasę z cebulą. Całość mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki żeby pulpa przeszła smakami. Po tym czasie smażymy placki na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażone placki osuszamy z oleju na papierowych ręczniczkach. Placki możemy podać z naturalnym jogurtem lub gęstą, kwaśną śmietaną. Smacznego !!!