Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiące placki ziemniaczane z dodatkiem podsmażonej kiełbasy śląskiej z czosnkiem i cebulą.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5897
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8984
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8273
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5665
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5897
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8984
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8273
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5665
Składniki
Na patelni podsmażamy pokrojoną kiełbasę śląską w ćwierć plastry, cebulę w kostkę i drobno pokrojone ząbki czosnku. Obrane, umyte ziemniaki trzemy na pulpę. Do ziemniaczanej pulpy dodajemy mąkę, jajka, sól, pieprz ziołowy, majeranek i podsmażoną kiełbasę z cebulą. Całość mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki żeby pulpa przeszła smakami. Po tym czasie smażymy placki na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażone placki osuszamy z oleju na papierowych ręczniczkach. Placki możemy podać z naturalnym jogurtem lub gęstą, kwaśną śmietaną. Smacznego !!!