Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrzanowe paszteciki z białą kiełbasą

Chrzanowe paszteciki z białą kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9161

Dodano:

Odsłon: 8565

Takie paszteciki możemy śmiało podać do wielkanocnego barszczu białego:). Na pewno zaskoczymy gości. Mogą być także przekąską na imprezowym stole. Na pewno dla wielu osób będą nowością i przyjemnym zaskoczeniem:).

Składniki

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 3 białe kiełbasy surowe
  • 3 łyżki chrzanu
  • 1 jajko
  • majeranek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę wyciągamy z flaka. Zagniatamy z chrzanem.

  2. Ciasto francuskie przekrawamy wzdłuż na pół. Na środek każdego płatu wykładamy farsz, boki zwijamy i sklejamy ze sobą, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak by klejenie było pod spodem.

  3. Wierzch ciasta francuskiego smarujemy rozmąconym jajkiem. Posypujemy majerankiem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 15-20 minut. Studzimy i kroimy na nieduże kawałki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń