Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9963
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8980
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6364
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9963
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8980
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6364
Składniki
Mąkę pszenna wymieszać z mąką ziemniaczaną. Jak mąki są już wymieszane dodać zimne masło i szybko nożem posiekać, na koniec dodajemy cukier i wszystko mieszamy.
Pod koniec dodajemy żółtka oraz pastę waniliową (pastę można zastąpić cukrem wanilinowym).
Gotowe ciasto owijamy folią i odstawiamy do schłodzenia na ok pół godziny.
Po schłodzeniu na podsypanej mąka stolnicy wałkujemy ciasto na grubość 3-5 mm. Ciasteczka wycinamy dowolną foremką.
Pieczemy ok 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu można polać stopioną czekoladą, lukrem, posypać cukrem, lub niczym nie ozdabiać.