Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 286
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 180
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 548
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 286
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 180
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 548
Składniki
Mąkę pszenna wymieszać z mąką ziemniaczaną. Jak mąki są już wymieszane dodać zimne masło i szybko nożem posiekać, na koniec dodajemy cukier i wszystko mieszamy.
Pod koniec dodajemy żółtka oraz pastę waniliową (pastę można zastąpić cukrem wanilinowym).
Gotowe ciasto owijamy folią i odstawiamy do schłodzenia na ok pół godziny.
Po schłodzeniu na podsypanej mąka stolnicy wałkujemy ciasto na grubość 3-5 mm. Ciasteczka wycinamy dowolną foremką.
Pieczemy ok 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu można polać stopioną czekoladą, lukrem, posypać cukrem, lub niczym nie ozdabiać.