Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Połącz wszystkie składniki ciastek w jednolitą masę, następnie zwiń ciasto przy użyciu folii spożywczej w walec o średnicy 6 cm, schowaj do lodówki na 30 minut. Zdejmij folię i pokrój walec na ciastka tej samej grubości i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 13-15 minut, aż się zarumienią.
Brzoskwinię pokrój na małe kawałki.
Pokrusz ciasteczko do jogurtu, dodaj pokrojoną brzoskwinię i suszone morele. Posyp po wierzchu rodzynkami i płatkami migdałów.