Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do pracy lub piknik
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102046
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5846
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102046
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5846
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Składniki
W garnku podsmażyłam na małym ogniu dwa pokrojone ząbki czosnku. Gdy się przyrumieniły dodałam pokrojony szpinak- w kwadraty 2na 2 centymetry. Dolałam odrobinę wody i podkręciłam ogień i pod przykryciem w parę minut, szpinak powinien się uparować. Gdy szpinak jest już miękki ale jeszcze nie traci ładnego koloru to jest gotowy. Jak szpinak nieco przestygnie można dodać jogurt,jaja i przyprawy i ser i czosnek- przeciśnięty przez praskę. Ciasto filo przycięłam w kwadraty pasujące do foremek, ułożyłam po dwa plastry w jednej i wypełniłam farszem. Jeśli foremeki są małe to wystarczy 10 minut w piekarniku na 180 stopni W przypadku ciasta francuskiego i większych foremek będzie potrzebne 20 minut w 200 stopniach.