Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do pracy lub piknik
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231738
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36304
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231738
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36304
        
        
                Składniki
W garnku podsmażyłam na małym ogniu dwa pokrojone ząbki czosnku. Gdy się przyrumieniły dodałam pokrojony szpinak- w kwadraty 2na 2 centymetry. Dolałam odrobinę wody i podkręciłam ogień i pod przykryciem w parę minut, szpinak powinien się uparować. Gdy szpinak jest już miękki ale jeszcze nie traci ładnego koloru to jest gotowy. Jak szpinak nieco przestygnie można dodać jogurt,jaja i przyprawy i ser i czosnek- przeciśnięty przez praskę. Ciasto filo przycięłam w kwadraty pasujące do foremek, ułożyłam po dwa plastry w jednej i wypełniłam farszem. Jeśli foremeki są małe to wystarczy 10 minut w piekarniku na 180 stopni W przypadku ciasta francuskiego i większych foremek będzie potrzebne 20 minut w 200 stopniach.