Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dzięki któremu owoce z kompotu wigilijnego zyskają drugie życie :)
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 269
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 269
Składniki
Owoce odsączamy z nadmiaru płynu i blendujemy na gładką masę.
Do owocowej masy dodajemy płatki owsiane i dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy więcej płatków owsianych.
Wilgotnymi dłońmi formujemy ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Smacznego :)