Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle elegancka i przepyszna rybna przekąska. Na pewno zachwyci rodzinę i gości. Świetnie wygląda nie tylko na świątecznym stole. Ciasto francuskie z pastą rybną i jajkami przepiórczymi, doskonale imitują muszle św. Jakuba, przegrzebki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3828
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3828
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Składniki
Jajka i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Ogony krabowe kroimy w małą kostkę. Dodajemy mięso makreli, sprasowany czosnek, majonez, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Schłodzone ciasto kroimy na 6 równych części. Z każdej części ukośnie odcinamy 2 rogi. Patyczkiem do szaszłyków robimy 5 wgłębień, zaczynając do środka szerszej strony bez nacięć. Potem tę szerszą stronę zwijamy w harmonijkę. Za pomocą małej okrągłej foremki lub skuwki naokoło ciasta wycinamy kółka. Wierz smarujemy roztrzepanym jajkiem przepiórczym. Ciastka przekładamy na blaszkę z papierem i pieczemy ok. 12 minut w 200 C.
Podczas pieczenia ciastka urosną tworząc kieszonkę. Po ostudzeniu każde ciastko przekrawamy na pół i nadziewamy pastą rybną i jajkiem przepiórczym.