Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle elegancka i przepyszna rybna przekąska. Na pewno zachwyci rodzinę i gości. Świetnie wygląda nie tylko na świątecznym stole. Ciasto francuskie z pastą rybną i jajkami przepiórczymi, doskonale imitują muszle św. Jakuba, przegrzebki.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22610
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14926
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4711
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44715
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 639
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22610
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14926
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4711
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44715
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 639
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Składniki
Jajka i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Ogony krabowe kroimy w małą kostkę. Dodajemy mięso makreli, sprasowany czosnek, majonez, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Schłodzone ciasto kroimy na 6 równych części. Z każdej części ukośnie odcinamy 2 rogi. Patyczkiem do szaszłyków robimy 5 wgłębień, zaczynając do środka szerszej strony bez nacięć. Potem tę szerszą stronę zwijamy w harmonijkę. Za pomocą małej okrągłej foremki lub skuwki naokoło ciasta wycinamy kółka. Wierz smarujemy roztrzepanym jajkiem przepiórczym. Ciastka przekładamy na blaszkę z papierem i pieczemy ok. 12 minut w 200 C.
Podczas pieczenia ciastka urosną tworząc kieszonkę. Po ostudzeniu każde ciastko przekrawamy na pół i nadziewamy pastą rybną i jajkiem przepiórczym.