Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1546
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1374
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1241
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1546
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1374
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1241
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku. Do utartej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i startą skórkę z 3 cytryn. Wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem pergaminowym blaszki. Piec 50 min. w 180 stopniach.
Lukier: cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny, powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Upieczone ciasto polukrować. Smacznego