Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 985
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 840
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12611
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 985
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 840
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12611
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku. Do utartej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i startą skórkę z 3 cytryn. Wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem pergaminowym blaszki. Piec 50 min. w 180 stopniach.
Lukier: cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny, powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Upieczone ciasto polukrować. Smacznego