Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przystawka na ciepło,również mozna podać na zimno do wędlin,czy sałateK.Sylwestrowy wieczór zaskoczy bliskich takim dodatkiem.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8108
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2759
Polecam.
Odsłon: 1340
Polecam.
Odsłon: 399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8108
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2759
Polecam.
Odsłon: 1340
Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty. Złączyć razem po dwa kawałki ciasta,posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w 200st do zrumienienia. Po upieczeniu kieliszkiem lub małą literatką zrobić na środku wgłębienia. Buraki ugotować w łupinie ,obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarła,dodać sól ,kwasek lub sok z cytryny ,cukier i zasmażyć. Na końcu zrobić zasmażke dodać do buraczków.
Letnimi buraczkami wypełnić wgłębienia w kwadratach i położyć pokruszony kozi ser. Smacznego!