Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przystawka na ciepło,również mozna podać na zimno do wędlin,czy sałateK.Sylwestrowy wieczór zaskoczy bliskich takim dodatkiem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12472
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1407
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13447
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5678
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12472
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1407
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13447
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5678
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty. Złączyć razem po dwa kawałki ciasta,posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w 200st do zrumienienia. Po upieczeniu kieliszkiem lub małą literatką zrobić na środku wgłębienia. Buraki ugotować w łupinie ,obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarła,dodać sól ,kwasek lub sok z cytryny ,cukier i zasmażyć. Na końcu zrobić zasmażke dodać do buraczków.
Letnimi buraczkami wypełnić wgłębienia w kwadratach i położyć pokruszony kozi ser. Smacznego!