Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przystawka na ciepło,również mozna podać na zimno do wędlin,czy sałateK.Sylwestrowy wieczór zaskoczy bliskich takim dodatkiem.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 503
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10234
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13464
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2725
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 503
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10234
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13464
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2725
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty. Złączyć razem po dwa kawałki ciasta,posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w 200st do zrumienienia. Po upieczeniu kieliszkiem lub małą literatką zrobić na środku wgłębienia. Buraki ugotować w łupinie ,obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarła,dodać sól ,kwasek lub sok z cytryny ,cukier i zasmażyć. Na końcu zrobić zasmażke dodać do buraczków.
Letnimi buraczkami wypełnić wgłębienia w kwadratach i położyć pokruszony kozi ser. Smacznego!