Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z pomidorkami to sposób na pozbycie się resztek z lodówki albo maksymalne zaoszczędzenie czasu w kuchni na przygotowaniu przekąski na ciepło.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 511
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 484
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 511
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 484
Składniki
Ciasto francuskie pokrój na kawałki przypominające równe kwadraty. Powinny mieć minimum 5-6 centymetrów. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni Celsjusza na 12 minut.
W tym czasie przygotuj farsz. Pomidory pokrój w kostkę. Mozzarellę najpierw podziel na plastry, a potem mniejsze kawałki.
W każdym kwadracie ciasta zrób kieliszkiem lub szklanką otwór na środku. Przełóż najpierw kilka kawałków mozzarelli i na to pomidory. Posyp bazylią suszoną. Zrób tak z każdym ciastkiem. Przełóż ponownie do piekarnika na 5-8 minut aż ciasto francuskie z pomidorkami się zarumieni.
Po wyciągnięciu posyp świeżą bazylią i skrop oliwą.