Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z pomidorkami to sposób na pozbycie się resztek z lodówki albo maksymalne zaoszczędzenie czasu w kuchni na przygotowaniu przekąski na ciepło.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 719
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2592
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13307
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2612
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 719
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2592
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13307
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2612
Składniki
Ciasto francuskie pokrój na kawałki przypominające równe kwadraty. Powinny mieć minimum 5-6 centymetrów. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni Celsjusza na 12 minut.
W tym czasie przygotuj farsz. Pomidory pokrój w kostkę. Mozzarellę najpierw podziel na plastry, a potem mniejsze kawałki.
W każdym kwadracie ciasta zrób kieliszkiem lub szklanką otwór na środku. Przełóż najpierw kilka kawałków mozzarelli i na to pomidory. Posyp bazylią suszoną. Zrób tak z każdym ciastkiem. Przełóż ponownie do piekarnika na 5-8 minut aż ciasto francuskie z pomidorkami się zarumieni.
Po wyciągnięciu posyp świeżą bazylią i skrop oliwą.