Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super a la orzeszki do schrupania, łatwe do zrobienia, zdrowe i smaczne.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Cieciorkę zalać wodą dzień wcześniej ( najlepiej przez noc ).
Odlać wodę w której się moczyła i zalać świeżą, lekko posoloną wodą gotować do miękkości ok. ok 30.
Po ugotowaniu odsączyć i przestudzić, następnie dodać olej, paprykę i sól, ( wszystko wg uznania, może być więcej papryki ) wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 st i piec cieciorkę ok 1.30 min, co pewien czas mieszając.
Po upieczeniu ostudzić i chrupać na zdrowie :)