Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super a la orzeszki do schrupania, łatwe do zrobienia, zdrowe i smaczne.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
Cieciorkę zalać wodą dzień wcześniej ( najlepiej przez noc ).
Odlać wodę w której się moczyła i zalać świeżą, lekko posoloną wodą gotować do miękkości ok. ok 30.
Po ugotowaniu odsączyć i przestudzić, następnie dodać olej, paprykę i sól, ( wszystko wg uznania, może być więcej papryki ) wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 st i piec cieciorkę ok 1.30 min, co pewien czas mieszając.
Po upieczeniu ostudzić i chrupać na zdrowie :)