Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wbrew pozorom, bardzo smaczne połączenie :-)
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania pl...
Odsłon: 300
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 60
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania pl...
Odsłon: 300
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 60
Składniki
Zmiksować razem jajka, mleko, mąkę, przyprawy. Ugotowany i obrany ze skórki bób i kawałki tuńczyka ułożyć na dnie foremki (wysmarowanej masłem) . Gotowe ciasto wylać do formy, zapiekać przez ok.40 minut w temp 180 st C, aż stanie się złociste i puszyste.
Użyłam prostokątnego szklanego naczynia żaroodpornego o wymiarach 25 x 18. Ciasto na clafoutis ma skład i konsystencję ciasta naleśnikowego. Ostroznie z solą, bo tuńczyk jest słony. Zamiast mleka mozna dac smietane. Nie podaje ilości bobu, wszystko zalezy od preferencji.