Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wbrew pozorom, bardzo smaczne połączenie :-)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416544
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416544
Składniki
Zmiksować razem jajka, mleko, mąkę, przyprawy. Ugotowany i obrany ze skórki bób i kawałki tuńczyka ułożyć na dnie foremki (wysmarowanej masłem) . Gotowe ciasto wylać do formy, zapiekać przez ok.40 minut w temp 180 st C, aż stanie się złociste i puszyste.
Użyłam prostokątnego szklanego naczynia żaroodpornego o wymiarach 25 x 18. Ciasto na clafoutis ma skład i konsystencję ciasta naleśnikowego. Ostroznie z solą, bo tuńczyk jest słony. Zamiast mleka mozna dac smietane. Nie podaje ilości bobu, wszystko zalezy od preferencji.