Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wbrew pozorom, bardzo smaczne połączenie :-)
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 97
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 179
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 459
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 267
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 97
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 179
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 459
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 267
Składniki
Zmiksować razem jajka, mleko, mąkę, przyprawy. Ugotowany i obrany ze skórki bób i kawałki tuńczyka ułożyć na dnie foremki (wysmarowanej masłem) . Gotowe ciasto wylać do formy, zapiekać przez ok.40 minut w temp 180 st C, aż stanie się złociste i puszyste.
Użyłam prostokątnego szklanego naczynia żaroodpornego o wymiarach 25 x 18. Ciasto na clafoutis ma skład i konsystencję ciasta naleśnikowego. Ostroznie z solą, bo tuńczyk jest słony. Zamiast mleka mozna dac smietane. Nie podaje ilości bobu, wszystko zalezy od preferencji.