Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wbrew pozorom, bardzo smaczne połączenie :-)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40712
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 426
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 212
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9321
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40712
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 426
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 212
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9321
Składniki
Zmiksować razem jajka, mleko, mąkę, przyprawy. Ugotowany i obrany ze skórki bób i kawałki tuńczyka ułożyć na dnie foremki (wysmarowanej masłem) . Gotowe ciasto wylać do formy, zapiekać przez ok.40 minut w temp 180 st C, aż stanie się złociste i puszyste.
Użyłam prostokątnego szklanego naczynia żaroodpornego o wymiarach 25 x 18. Ciasto na clafoutis ma skład i konsystencję ciasta naleśnikowego. Ostroznie z solą, bo tuńczyk jest słony. Zamiast mleka mozna dac smietane. Nie podaje ilości bobu, wszystko zalezy od preferencji.