Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wbrew pozorom, bardzo smaczne połączenie :-)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 357
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 357
Składniki
Zmiksować razem jajka, mleko, mąkę, przyprawy. Ugotowany i obrany ze skórki bób i kawałki tuńczyka ułożyć na dnie foremki (wysmarowanej masłem) . Gotowe ciasto wylać do formy, zapiekać przez ok.40 minut w temp 180 st C, aż stanie się złociste i puszyste.
Użyłam prostokątnego szklanego naczynia żaroodpornego o wymiarach 25 x 18. Ciasto na clafoutis ma skład i konsystencję ciasta naleśnikowego. Ostroznie z solą, bo tuńczyk jest słony. Zamiast mleka mozna dac smietane. Nie podaje ilości bobu, wszystko zalezy od preferencji.