Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1167
Dodano: 22.04.2012
Odsłon: 40110
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
ziemniaki obrać i pokroić w talarki (trochę grubsze, żeby nie rozciapały się podczas gotowania) ugotować w lekko osolonej wodzie prawie do miękkości. Cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć na złoty kolor- odłożyć na talerzyk i na tej samej patelni podsmażyć kiełbasę.
Gdy ziemniaki będą już dobre odcedzić i na patelni grillowej na odrobinie tłuszczu podsmażyć. Następnie dodać wcześniej usmażoną cebulę i kiełbasę. Wszystko doprawić: bazylią, majerankiem, oregano, papryką słodką, pieprzem. Po spróbowaniu jeśli będzie potrzeba jeszcze dosolić. Na koniec w kosteczkę pokroić ser żółty i dodać do ziemniaków oraz w miseczce rozbełtać jajka i zalać wszystko. Wymieszać i poczekać aż jajko się zetnie. SMACZNEGO
Można podawać z sosem czosnkowym lub keczupem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 22 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Lubię takie jedzonko:)9 Kto głosował? | Odpowiedz