Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia

Cukinia

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1048

Dodano:

Odsłon: 16483

Szybka i smaczna .....

Składniki

  • cukinia
  • jajko
  • vegeta
  • bułka tarta
  • margaryna do smażenia
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. - Cukinie pokroić w plastry o grubości ok. 0,5 cm.

    - Jajko rozbełtać i przyprawić vegetą.

  2. Pokrojoną cukinie moczyć w jajku, a następnie w bułce tartej.
    Smażyć na margarynie aż uzyska złoty kolor.
    Układać na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.


    Taką cukinie można podawać do obiadu, bądź samą jako przekąskę....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dodusia222 25 lutego 2014 Pychotka:)zawsze samą smażyłam i mi się rozpadała teraz wiem co robić aby tego uniknąć:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 21 lutego 2014 Robię taką, ale jeszcze dodaję przyprawy, sól, pieprz i paprykę w proszku.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sandra1 19 lutego 2014 :-) też uwielbiam ją i jem samą z keczupem :-)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pesto 19 lutego 2014 Smak dzieciństwa :) tylko vegeta niepotrzebna, po co zasypywać glutaminianem delikatną i pyszną cukinię... :) No i na margarynie się nie smaży tylko na oleju. Margaryna w wysokich temperaturach jest szkodliwa, no i składa się z rakotwórczych tłuszczy trans powstających w procesie utwardzania. Olej, olej, olej! :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń