Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia podana na inny sposób.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 724
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 724
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Wykonanie: Cukinię pokroić w plasterki około 2 cm, polać oliwą, posypać solą i pieprzem i odłożyć na dwie godziny. Następnie z plasterków cukinii wyciąć kieliszkiem środki. Zamarynowaną cukinię ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia posmarowanym oliwą. Wycięte środki z cukinii przekroić wzdłuż i wyłożyć każdy krążek cukinii i posypać startym serem. Następnie ułożyć po plasterku kiełbasy, posypać wędzoną papryką i przykryć plasterkami pieczarek wcześniej zamarynowanych w oliwie, soli i pieprzu. Posypać oregano, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut, przed końcem pieczenia na każdą zapiekaną cukinię położyć plasterek mozzarelli, posypać startą dynią i zapiec na złoty kolor.