Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia podana na inny sposób.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28050
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28050
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Wykonanie: Cukinię pokroić w plasterki około 2 cm, polać oliwą, posypać solą i pieprzem i odłożyć na dwie godziny. Następnie z plasterków cukinii wyciąć kieliszkiem środki. Zamarynowaną cukinię ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia posmarowanym oliwą. Wycięte środki z cukinii przekroić wzdłuż i wyłożyć każdy krążek cukinii i posypać startym serem. Następnie ułożyć po plasterku kiełbasy, posypać wędzoną papryką i przykryć plasterkami pieczarek wcześniej zamarynowanych w oliwie, soli i pieprzu. Posypać oregano, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut, przed końcem pieczenia na każdą zapiekaną cukinię położyć plasterek mozzarelli, posypać startą dynią i zapiec na złoty kolor.