Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia w panierce

Cukinia w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4424

Dodano:

Odsłon: 3395

Tym razem kolejne popisowe danie mojego Męża - cukinia w panierce. Bardzo szybkie, proste, ale przepyszne. Czuć prawdziwy smak cukinii :)

Składniki

  • Cukinia młoda 1-2 szt. w zależności od wielkości
  • Warzywko
  • Bułka tarta 5-6 łyżek
  • Mąka pszenna 4-5 łyżek
  • Jajko 2 szt.
  • Olej rzepakowy 6-7 łyżek
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinie umyć, gdy jest duża najlepiej obrać skórę. Pokroić na plastry ok 1-2 cm, doprawić warzywkiem z każdej strony.

    Plastry cukinii obtoczyć najpierw w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku, a na koniec obtoczyć w bułce tarce.

    Gotowe plastry cukinii smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości, z każdej strony przez ok 2-3 min.



  2. Podawać na ciepło. Można jeszcze troszeczkę posolić, chociaż ja nie przepadam.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń