Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem kolejne popisowe danie mojego Męża - cukinia w panierce. Bardzo szybkie, proste, ale przepyszne. Czuć prawdziwy smak cukinii :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27398
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27398
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Cukinie umyć, gdy jest duża najlepiej obrać skórę. Pokroić na plastry ok 1-2 cm, doprawić warzywkiem z każdej strony. Plastry cukinii obtoczyć najpierw w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku, a na koniec obtoczyć w bułce tarce. Gotowe plastry cukinii smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości, z każdej strony przez ok 2-3 min.
Podawać na ciepło. Można jeszcze troszeczkę posolić, chociaż ja nie przepadam. Smacznego :)