Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem kolejne popisowe danie mojego Męża - cukinia w panierce. Bardzo szybkie, proste, ale przepyszne. Czuć prawdziwy smak cukinii :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1570
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231986
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1570
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231986
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5065
Składniki
Cukinie umyć, gdy jest duża najlepiej obrać skórę. Pokroić na plastry ok 1-2 cm, doprawić warzywkiem z każdej strony. Plastry cukinii obtoczyć najpierw w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku, a na koniec obtoczyć w bułce tarce. Gotowe plastry cukinii smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości, z każdej strony przez ok 2-3 min.
Podawać na ciepło. Można jeszcze troszeczkę posolić, chociaż ja nie przepadam. Smacznego :)