Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem kolejne popisowe danie mojego Męża - cukinia w panierce. Bardzo szybkie, proste, ale przepyszne. Czuć prawdziwy smak cukinii :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10202
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2836
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1946
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 744
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10202
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2836
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1946
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 744
Składniki
Cukinie umyć, gdy jest duża najlepiej obrać skórę. Pokroić na plastry ok 1-2 cm, doprawić warzywkiem z każdej strony. Plastry cukinii obtoczyć najpierw w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku, a na koniec obtoczyć w bułce tarce. Gotowe plastry cukinii smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości, z każdej strony przez ok 2-3 min.
Podawać na ciepło. Można jeszcze troszeczkę posolić, chociaż ja nie przepadam. Smacznego :)