Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem kolejne popisowe danie mojego Męża - cukinia w panierce. Bardzo szybkie, proste, ale przepyszne. Czuć prawdziwy smak cukinii :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 926
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 926
Składniki
Cukinie umyć, gdy jest duża najlepiej obrać skórę. Pokroić na plastry ok 1-2 cm, doprawić warzywkiem z każdej strony. Plastry cukinii obtoczyć najpierw w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku, a na koniec obtoczyć w bułce tarce. Gotowe plastry cukinii smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości, z każdej strony przez ok 2-3 min.
Podawać na ciepło. Można jeszcze troszeczkę posolić, chociaż ja nie przepadam. Smacznego :)