Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, szybko i smacznie! Cukinia zapiekana z serem mozzarella i pomidorami doskonale sprawdzi się w roli małej przekąski. Podana w towarzystwie chrupiącej bagietki czosnkowej smakuje re-we-la-cyj-nie!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5411
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1773
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5315
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1820
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5411
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1773
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5315
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1820
Składniki
Cukinie myjemy, osuszamy, kroimy na połówki. Wydrążamy gniazda nasienne. Połówki cukinii układamy na blaszce piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia.
Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Cukinię doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut.
Pomidory myjemy i kroimy na równe plasterki. Ser mozzarella odsączamy z zalewy i również kroimy na plastry.
Podpieczoną cukinię wyciągamy z piekarnika. Na wierzch cukinii układamy naprzemiennie po plasterku pomidora i sera. Całość ponownie doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Cukinię wstawiamy do piekarnika na kolejne 15 minut.
Po tym czasie wyjmujemy cukinię z piekarnika, skrapiamy oliwą i posypujemy świeżą bazylią. Cukinię zapiekaną z mozzarellą podajemy na ciepło w towarzystwie chrupiącego, czosnkowego pieczywa. Smacznego!