Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
im dłużej stoi tym jest lepsza ;) przepis mojej babci
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1298
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1298
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
do dużego garnka dać cukier, margarynę, kakao, wodę wszystko razem rozpuścić chwilę pogotować mieszając, następnie z powstałej masy odlać 1 szklankę gęstej masy i odstawić
jajka rozdzielić i z białek ubić pianę. Do garnka z gęstą masą dodać mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie mieszać dodając po jednym żółtku na koniec dodać pianę z białek i wymieszać. Można dodać bakalie. Piec w 180 stopniach przez godzinę. Po wystudzeniu polać babkę odlaną masą. Można posypać kokosem.
ponieważ babki a raczej baby wychodzi dużo to można ją piec w 2 foremkach na babkę albo w tortownicy ja tym razem zrobiłam w zwykłej prostokątnej blaszce 25x33 cm. Babka im dłużej stoi tym jest lepsza. Smacznego :)