Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
im dłużej stoi tym jest lepsza ;) przepis mojej babci
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3848
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1329
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3848
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1329
Składniki
do dużego garnka dać cukier, margarynę, kakao, wodę wszystko razem rozpuścić chwilę pogotować mieszając, następnie z powstałej masy odlać 1 szklankę gęstej masy i odstawić
jajka rozdzielić i z białek ubić pianę. Do garnka z gęstą masą dodać mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie mieszać dodając po jednym żółtku na koniec dodać pianę z białek i wymieszać. Można dodać bakalie. Piec w 180 stopniach przez godzinę. Po wystudzeniu polać babkę odlaną masą. Można posypać kokosem.
ponieważ babki a raczej baby wychodzi dużo to można ją piec w 2 foremkach na babkę albo w tortownicy ja tym razem zrobiłam w zwykłej prostokątnej blaszce 25x33 cm. Babka im dłużej stoi tym jest lepsza. Smacznego :)