Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
im dłużej stoi tym jest lepsza ;) przepis mojej babci
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
do dużego garnka dać cukier, margarynę, kakao, wodę wszystko razem rozpuścić chwilę pogotować mieszając, następnie z powstałej masy odlać 1 szklankę gęstej masy i odstawić
jajka rozdzielić i z białek ubić pianę. Do garnka z gęstą masą dodać mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie mieszać dodając po jednym żółtku na koniec dodać pianę z białek i wymieszać. Można dodać bakalie. Piec w 180 stopniach przez godzinę. Po wystudzeniu polać babkę odlaną masą. Można posypać kokosem.
ponieważ babki a raczej baby wychodzi dużo to można ją piec w 2 foremkach na babkę albo w tortownicy ja tym razem zrobiłam w zwykłej prostokątnej blaszce 25x33 cm. Babka im dłużej stoi tym jest lepsza. Smacznego :)