Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
im dłużej stoi tym jest lepsza ;) przepis mojej babci
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1364
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3528
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1179
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1364
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3528
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1179
Składniki
do dużego garnka dać cukier, margarynę, kakao, wodę wszystko razem rozpuścić chwilę pogotować mieszając, następnie z powstałej masy odlać 1 szklankę gęstej masy i odstawić
jajka rozdzielić i z białek ubić pianę. Do garnka z gęstą masą dodać mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie mieszać dodając po jednym żółtku na koniec dodać pianę z białek i wymieszać. Można dodać bakalie. Piec w 180 stopniach przez godzinę. Po wystudzeniu polać babkę odlaną masą. Można posypać kokosem.
ponieważ babki a raczej baby wychodzi dużo to można ją piec w 2 foremkach na babkę albo w tortownicy ja tym razem zrobiłam w zwykłej prostokątnej blaszce 25x33 cm. Babka im dłużej stoi tym jest lepsza. Smacznego :)