Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na przekąskę zaczerpnięty z ulubionej czeskiej knajpki:). Utopence to nic innego jak marynowane parówki / serdelki, które przez Czechów reklamowane są jako idealna przekąska do piwa.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 487
Smaki Grecji!
Odsłon: 169
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 161
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 487
Smaki Grecji!
Odsłon: 169
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 161
Składniki
Składniki na zalewę łączymy ze sobą. Zagotowujemy, przykrywamy pokrywką, odstawiamy do ostygnięcia.
Cebulę kroimy w krążki, papryki i czosnek w plastry. W słoiku układamy na zmianę cebulę, papryczki, czosnek i parówki. Zalewamy ostudzoną zalewą.
Słoik odstawiamy na 1 dobę w temperaturze pokojowej. Później przestawiamy w ciemne i chłodne miejsce na 7 dni, po których parówki będą gotowe do spożycia. Przechowujemy w lodówce.