Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wigilię od lat przygotowuję kapustę z fasolą, nie z grochem. Jest to stary przepis mojej babci, a gotowała przepyszne dania. Smaki dzieciństwa...hm... to często z nich czerpię do tej pory swoje pomysły.
Fasolę namaczam na noc. Następnego dnia gotuję w tej samej wodzie do miękkości – bez soli. Następnie ¾ ilości przekręcam przez maszynkę.
Kapustę, przed włożeniem do garnka kroję nożem. Wygląda ładniej i łatwiej miesza się podczas gotowania. Następnie, w zależności od ilości kwasu, przegotowuję i odlewam wodę. Osobiście lubię lekko kwaskową. Kapuchę gotuję do miękkości z dodatkiem kminku. Jak powszechnie wiadomo łagodzi wszelkie problemy żołądkowe, które mogą powstać po spożyciu takiego dania.
Cebulę kroję w piórka, następnie podsmażam na oleju na złoty kolor.
Kiedy składniki mam przygotowane wszystko ze sobą łączę. Dodaję do smaku sól, pieprz oraz cząber. Dokładnie mieszam. Na koniec dodaję resztę całej fasolki.
Można również doprawić łyżeczką masła.
Tak naprawdę kapustę przygotowuję dzień wcześniej. W dzień wigilii jest już „przegryziona” i smakuje wyśmienicie.
smaczne domowe mięsko i przygotowane krócej niż w piekarniku................S...
Odsłon: 7897
Wszystko ugotowane w jednym garnku - nawet makaron. Super danie, porcja też s...
Odsłon: 2181
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 15
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 18
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10246
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 238
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 15
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 18
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10246
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 238
Składniki
Fasolę namaczam na noc. Następnego dnia gotuję w tej samej wodzie do miękkości – bez soli. Następnie ¾ ilości przekręcam przez maszynkę.
Kapustę, przed włożeniem do garnka kroję nożem. Wygląda ładniej i łatwiej miesza się podczas gotowania. Następnie, w zależności od ilości kwasu, przegotowuję i odlewam wodę. Osobiście lubię lekko kwaskową. Kapuchę gotuję do miękkości z dodatkiem kminku. Jak powszechnie wiadomo łagodzi wszelkie problemy żołądkowe, które mogą powstać po spożyciu takiego dania.
Cebulę kroję w piórka, następnie podsmażam na oleju na złoty kolor.
Kiedy składniki mam przygotowane wszystko ze sobą łączę. Dodaję do smaku sól, pieprz oraz cząber. Dokładnie mieszam. Na koniec dodaję resztę całej fasolki. Można również doprawić łyżeczką masła.
Tak naprawdę kapustę przygotowuję dzień wcześniej. W dzień wigilii jest już „przegryziona” i smakuje wyśmienicie.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kwitnąca focaccia
Przekąski
Ciasto francuskie z fetą i szpinakiem
Przekąski
Paluchy z ciasta francuskiego
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Kwitnąca focaccia
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 15
Ciasto francuskie z fetą i szpinakiem
Ciasto francuskie z fetą i szpinakiem to ekspresowe w wykonaniu danie, które...
Odsłon: 157