Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wigilię od lat przygotowuję kapustę z fasolą, nie z grochem. Jest to stary przepis mojej babci, a gotowała przepyszne dania. Smaki dzieciństwa...hm... to często z nich czerpię do tej pory swoje pomysły.
Fasolę namaczam na noc. Następnego dnia gotuję w tej samej wodzie do miękkości – bez soli. Następnie ¾ ilości przekręcam przez maszynkę.
Kapustę, przed włożeniem do garnka kroję nożem. Wygląda ładniej i łatwiej miesza się podczas gotowania. Następnie, w zależności od ilości kwasu, przegotowuję i odlewam wodę. Osobiście lubię lekko kwaskową. Kapuchę gotuję do miękkości z dodatkiem kminku. Jak powszechnie wiadomo łagodzi wszelkie problemy żołądkowe, które mogą powstać po spożyciu takiego dania.
Cebulę kroję w piórka, następnie podsmażam na oleju na złoty kolor.
Kiedy składniki mam przygotowane wszystko ze sobą łączę. Dodaję do smaku sól, pieprz oraz cząber. Dokładnie mieszam. Na koniec dodaję resztę całej fasolki.
Można również doprawić łyżeczką masła.
Tak naprawdę kapustę przygotowuję dzień wcześniej. W dzień wigilii jest już „przegryziona” i smakuje wyśmienicie.
Wszystko ugotowane w jednym garnku - nawet makaron. Super danie, porcja też s...
Odsłon: 2200
Przepis dnia
Szybkie i proste danie z kiełbasą, ziemniakami i kapustą.
Odsłon: 12915
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 138
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 382
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 353
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 190
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 138
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 382
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 353
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 190
Składniki
Fasolę namaczam na noc. Następnego dnia gotuję w tej samej wodzie do miękkości – bez soli. Następnie ¾ ilości przekręcam przez maszynkę.
Kapustę, przed włożeniem do garnka kroję nożem. Wygląda ładniej i łatwiej miesza się podczas gotowania. Następnie, w zależności od ilości kwasu, przegotowuję i odlewam wodę. Osobiście lubię lekko kwaskową. Kapuchę gotuję do miękkości z dodatkiem kminku. Jak powszechnie wiadomo łagodzi wszelkie problemy żołądkowe, które mogą powstać po spożyciu takiego dania.
Cebulę kroję w piórka, następnie podsmażam na oleju na złoty kolor.
Kiedy składniki mam przygotowane wszystko ze sobą łączę. Dodaję do smaku sól, pieprz oraz cząber. Dokładnie mieszam. Na koniec dodaję resztę całej fasolki. Można również doprawić łyżeczką masła.
Tak naprawdę kapustę przygotowuję dzień wcześniej. W dzień wigilii jest już „przegryziona” i smakuje wyśmienicie.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Przekąski
Tortilla z warzywami i serem
Przekąski
Tarta z mascarpone i szparagami
Przekąski
Jajka pod pierzynką
Paluchy czosnkowe
Paluchy czosnkowe to świetna przekąska. Dobrze smakują na ciepło, ale też na...
Odsłon: 263
Tortilla z warzywami i serem
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 267