Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i łatwa w wykonaniu delikatna galareta, idealna na imprezy, śniadanie czy kolację. Smacznego
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19747
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2886
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3963
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19747
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2886
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3963
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Udziec z indyka obieram ze skóry i dokładnie myję. Mięso, obrane warzywa, opaloną na ogniu cebulę zalewam zimną wodą. Z przypraw dodaję tylko sól. Gotuję około 30 minut nie pozwalając aby woda "zabulgotała". Po tym czasie zbieram ew. "szumowiny" i dopiero wtedy dodaję resztę przypraw. Nadal gotuję na małym ogniu, od czasu do czasu dolewając odrobinę zimnej wody, aż mięso będzie miękkie ( łącznie około 1,5-2 godziny ).
Mięso wyciągam z rosołu i odstawiam do wystygnięcia. Oddzielam od kości, drobno kroję i przekładam do małych miseczek. Żelatynę rozpuszczam w rosole w proporcjach zgodnie z zaleceniem producenta znajdujących się na opakowaniu. Wywarem zalewam pokrojone mięso z dodatkiem rozdrobnionej marchewki i odstawiam do stężenia ( na początku w temperaturze pokojowej, potem przekładam do lodówki na kilka godzin ). Smacznego