Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i łatwa w wykonaniu delikatna galareta, idealna na imprezy, śniadanie czy kolację. Smacznego
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2588
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 741
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1537
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14022
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2588
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 741
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1537
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14022
Składniki
Udziec z indyka obieram ze skóry i dokładnie myję. Mięso, obrane warzywa, opaloną na ogniu cebulę zalewam zimną wodą. Z przypraw dodaję tylko sól. Gotuję około 30 minut nie pozwalając aby woda "zabulgotała". Po tym czasie zbieram ew. "szumowiny" i dopiero wtedy dodaję resztę przypraw. Nadal gotuję na małym ogniu, od czasu do czasu dolewając odrobinę zimnej wody, aż mięso będzie miękkie ( łącznie około 1,5-2 godziny ).
Mięso wyciągam z rosołu i odstawiam do wystygnięcia. Oddzielam od kości, drobno kroję i przekładam do małych miseczek. Żelatynę rozpuszczam w rosole w proporcjach zgodnie z zaleceniem producenta znajdujących się na opakowaniu. Wywarem zalewam pokrojone mięso z dodatkiem rozdrobnionej marchewki i odstawiam do stężenia ( na początku w temperaturze pokojowej, potem przekładam do lodówki na kilka godzin ). Smacznego