Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bezmięsna przekąska.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 934
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 934
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
Wykonanie: Bułki namoczyć w mleku i odłożyć. W między czasie obrać seler, zetrzeć na tarce a paprykę posiekać blenderem. Żółtka utrzeć z olejem, połączyć z selerem, papryką i odciśniętą bułką.
Białka ubić na sztywno, dodać do masy, przyprawić, wymieszać i wyłożyć na folię aluminiową posmarowaną olejem.
Następnie zwinąć w roladę, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i gotować na wolnym ogniu około 20 minut.
Po ugotowaniu roladę wyjąć z naczynia, ostudzić i delikatnie odłączyć od foli. o.
Roladę kroić w plastry, możemy ją podawać na zimno i na gorąc