Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bezmięsna przekąska.
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1324
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 849
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1324
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 849
Składniki
Wykonanie: Bułki namoczyć w mleku i odłożyć. W między czasie obrać seler, zetrzeć na tarce a paprykę posiekać blenderem. Żółtka utrzeć z olejem, połączyć z selerem, papryką i odciśniętą bułką.
Białka ubić na sztywno, dodać do masy, przyprawić, wymieszać i wyłożyć na folię aluminiową posmarowaną olejem.
Następnie zwinąć w roladę, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i gotować na wolnym ogniu około 20 minut.
Po ugotowaniu roladę wyjąć z naczynia, ostudzić i delikatnie odłączyć od foli. o.
Roladę kroić w plastry, możemy ją podawać na zimno i na gorąc