Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam domową bruschettę z pomidorów dojrzewających na słońcu, z dodatkiem aromatycznej bazylii, oliwy z oliwek oraz delikatnie pokrojonego czosnku, serwowaną na chrupiącym pieczywie.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 127
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4825
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 110
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 127
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4825
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 110
Składniki
Na oliwie podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory sparzyć (delikatnie nożykiem naciąć skórkę i zalać wrzątkiem na kilka sekund, następnie odlać delikatnie wodę i obrać ze skórek). Obrane pomidory ze skórek drobno pokroić i odcedzić z nadmiaru soku. Do podsmażonego czosnku dajemy pokrojone pomidory i dusimy na małej mocy palinka, aby odparować nadmiar soku. Doprawiamy ziołami bazylią, oregano oraz sola i pieprzem. Jak już się zredukuje nadmiar soku (po ok 30-40 minutach), odstawiamy do przestudzenia. Przestudzoną bruschettą smarujemy pieczywo, posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku.