Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam domową bruschettę z pomidorów dojrzewających na słońcu, z dodatkiem aromatycznej bazylii, oliwy z oliwek oraz delikatnie pokrojonego czosnku, serwowaną na chrupiącym pieczywie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5860
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5860
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Składniki
Na oliwie podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory sparzyć (delikatnie nożykiem naciąć skórkę i zalać wrzątkiem na kilka sekund, następnie odlać delikatnie wodę i obrać ze skórek). Obrane pomidory ze skórek drobno pokroić i odcedzić z nadmiaru soku. Do podsmażonego czosnku dajemy pokrojone pomidory i dusimy na małej mocy palinka, aby odparować nadmiar soku. Doprawiamy ziołami bazylią, oregano oraz sola i pieprzem. Jak już się zredukuje nadmiar soku (po ok 30-40 minutach), odstawiamy do przestudzenia. Przestudzoną bruschettą smarujemy pieczywo, posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku.