Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa pizza na grubym cieście z pieczarkami, idealna na kolacje jak również na imprezę i spotkanie towarzyskie.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 110
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1278
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 110
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1278
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, zrób zagłębienie wsyp cukier, dodaj drożdże, ciepłą wodę i olej, wyrób ciasto, przykryj ściereczką i odstaw w cieple miejsce na godzinę.
Pieczarki obierz i pokrój drobno, cebulę obierz i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę, chwilę podsmaż i dodaj pieczarki posyp solą i pieprzem, usmaż do miękkości.
Blaszkę o wymiarach 26x35 wyliż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto rozprowadź rękami na wielkość blaszki. Na ciasto wyłóż pomidory, następnie podsmażone pieczarki, na wierzch zetrzyj na tarce o grubych oczkach ser.
Piekarnik nagrzej do temperatury 220 st i wstaw pizzę na około 15 minut.
Pizzę podziel na kwadraty i podaj z ulubionymi dodatkami ketchupem lub sosem czosnkowym.