Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa pizza na grubym cieście z pieczarkami, idealna na kolacje jak również na imprezę i spotkanie towarzyskie.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 510
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 263
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 510
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 263
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, zrób zagłębienie wsyp cukier, dodaj drożdże, ciepłą wodę i olej, wyrób ciasto, przykryj ściereczką i odstaw w cieple miejsce na godzinę.
Pieczarki obierz i pokrój drobno, cebulę obierz i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę, chwilę podsmaż i dodaj pieczarki posyp solą i pieprzem, usmaż do miękkości.
Blaszkę o wymiarach 26x35 wyliż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto rozprowadź rękami na wielkość blaszki. Na ciasto wyłóż pomidory, następnie podsmażone pieczarki, na wierzch zetrzyj na tarce o grubych oczkach ser.
Piekarnik nagrzej do temperatury 220 st i wstaw pizzę na około 15 minut.
Pizzę podziel na kwadraty i podaj z ulubionymi dodatkami ketchupem lub sosem czosnkowym.