Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa pizza na grubym cieście z pieczarkami, idealna na kolacje jak również na imprezę i spotkanie towarzyskie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7611
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2695
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7611
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2695
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, zrób zagłębienie wsyp cukier, dodaj drożdże, ciepłą wodę i olej, wyrób ciasto, przykryj ściereczką i odstaw w cieple miejsce na godzinę.
Pieczarki obierz i pokrój drobno, cebulę obierz i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę, chwilę podsmaż i dodaj pieczarki posyp solą i pieprzem, usmaż do miękkości.
Blaszkę o wymiarach 26x35 wyliż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto rozprowadź rękami na wielkość blaszki. Na ciasto wyłóż pomidory, następnie podsmażone pieczarki, na wierzch zetrzyj na tarce o grubych oczkach ser.
Piekarnik nagrzej do temperatury 220 st i wstaw pizzę na około 15 minut.
Pizzę podziel na kwadraty i podaj z ulubionymi dodatkami ketchupem lub sosem czosnkowym.