Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa pizza z leśnymi grzybami na puszystym cieście.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 443
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9003
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2702
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 443
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9003
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2702
Składniki
Do misy przesiej mąkę dodaj sól, przyprawę do pizzy i wymieszaj. Zrób zagłębienie wsyp cukier, suche drożdże i wlej ciepłą wodą dodaj olej i wyrób rękami lub za pomocą miksera z hakiem elastyczne ciasto przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Grzyby obierz, oczyść i opłukaj. Na patelni rozgrzej masło dodaj grzyby, pokrojoną cebulę i duś około 35 minut w międzyczasie dodaj pietruszkę i dopraw solą i pieprzem.
Ciasto rozłóż na blasze o wymiarach 26 x35 lub większej jeśli wolisz cieńsze ciasto przykryj ściereczką żeby odpoczęło na 20 minut.
Ciasto posmaruj pastą pomidorową, wyłóż grzyby na wierzch zetrzyj żółty ser. Piecz około 20 minut w temperaturze 220 st.