Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa pizza z leśnymi grzybami na puszystym cieście.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5325
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1328
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5325
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1328
Składniki
Do misy przesiej mąkę dodaj sól, przyprawę do pizzy i wymieszaj. Zrób zagłębienie wsyp cukier, suche drożdże i wlej ciepłą wodą dodaj olej i wyrób rękami lub za pomocą miksera z hakiem elastyczne ciasto przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Grzyby obierz, oczyść i opłukaj. Na patelni rozgrzej masło dodaj grzyby, pokrojoną cebulę i duś około 35 minut w międzyczasie dodaj pietruszkę i dopraw solą i pieprzem.
Ciasto rozłóż na blasze o wymiarach 26 x35 lub większej jeśli wolisz cieńsze ciasto przykryj ściereczką żeby odpoczęło na 20 minut.
Ciasto posmaruj pastą pomidorową, wyłóż grzyby na wierzch zetrzyj żółty ser. Piecz około 20 minut w temperaturze 220 st.