Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie Bake Rollsy ?:) Ja lubię je czasem pochrupać do filmu, czy tak po prostu, jednak w tych kupnych jest mnóstwo zbędnych dodatków, postanowiłam zrobić swoje domowe bake rollsy. Wystarczy bagietka, trochę oliwy i przyprawy, nie zrobiłam charakterystycznej dziurki, ale jeśli wy macie ochotę to wystarczy w każdym z krążków zrobić dziurkę przed upieczeniem. Bake rollsy wyszły smaczne i chrupiące, smak zależy od was, ja przyprawiłam je przyprawą do pizzy oraz część zostawiłam z masełkiem czosnkowym od bagietki, ale tak na prawdę możecie pofantazjować i zrobić je z ulubionymi dodatkami. Zachęcam ! :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14407
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19509
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14407
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19509
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Składniki
Przygotowanie: Bagietkę* kroimy na plasterki (jeśli mamy bagietkę z masłem czosnkowym, krążki z masłem układamy osobno i nie przyprawiamy).Do miseczki wlewamy oliwę dodajemy przyprawy według uznania, ja dodałam przyprawę do pizzy, ponieważ chciałam uzyskać bake rollsy o smaku pizzy. Następnie każdy krążek smarujemy pędzelkiem maczanym w oliwie z przyprawami, krążki układamy na papierze do pieczenia i suszymy w piekarniku ok 10 min (do zarumienienia) 180 C (termoobieg). Smacznego chrupania :) * ja użyłam gotową bagietkę do opiekania z masłem czosnkowym (łatwiej się ją kroi niż zwykłą bagietkę)