Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 251
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 251
Składniki
Mięso zmielić na maszynce do mięsa (sitko o małych oczkach) lub można nożem drobno posiekać. Do zmielonego mięsa dodajemy: rozbite jajo, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki, łyżeczkę czosnku, 3 łyżki bułki tartej i pół łyżeczki soli. Całość trzeba porządnie wymieszać. Do miseczki wsypać około 5,6 łyżek mąki. Z mięsa formujemy kuleczki i obtaczamy w mące. Do pozostałej mąki wrzucam jeszcze troszkę papryki, czosnek i wlewam przegotowaną, letnią wodę. Całość musi być delikatnie wodnista. Przygotowane kulki rozpłaszczamy i zanurzamy w przygotowanej "mazi". Teraz rozgrzewamy patelnię (ja smażę na smalcu) i smażymy nasze nuggetsy z każdej strony około 3 min. A w zasadzie jak nabiorą złocistego koloru. Link z przygotowań poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!