Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4435
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12043
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6849
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4435
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12043
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6849
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Składniki
Mięso zmielić na maszynce do mięsa (sitko o małych oczkach) lub można nożem drobno posiekać. Do zmielonego mięsa dodajemy: rozbite jajo, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki, łyżeczkę czosnku, 3 łyżki bułki tartej i pół łyżeczki soli. Całość trzeba porządnie wymieszać. Do miseczki wsypać około 5,6 łyżek mąki. Z mięsa formujemy kuleczki i obtaczamy w mące. Do pozostałej mąki wrzucam jeszcze troszkę papryki, czosnek i wlewam przegotowaną, letnią wodę. Całość musi być delikatnie wodnista. Przygotowane kulki rozpłaszczamy i zanurzamy w przygotowanej "mazi". Teraz rozgrzewamy patelnię (ja smażę na smalcu) i smażymy nasze nuggetsy z każdej strony około 3 min. A w zasadzie jak nabiorą złocistego koloru. Link z przygotowań poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!