Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 798
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3084
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 798
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3084
Składniki
Mięso zmielić na maszynce do mięsa (sitko o małych oczkach) lub można nożem drobno posiekać. Do zmielonego mięsa dodajemy: rozbite jajo, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki, łyżeczkę czosnku, 3 łyżki bułki tartej i pół łyżeczki soli. Całość trzeba porządnie wymieszać. Do miseczki wsypać około 5,6 łyżek mąki. Z mięsa formujemy kuleczki i obtaczamy w mące. Do pozostałej mąki wrzucam jeszcze troszkę papryki, czosnek i wlewam przegotowaną, letnią wodę. Całość musi być delikatnie wodnista. Przygotowane kulki rozpłaszczamy i zanurzamy w przygotowanej "mazi". Teraz rozgrzewamy patelnię (ja smażę na smalcu) i smażymy nasze nuggetsy z każdej strony około 3 min. A w zasadzie jak nabiorą złocistego koloru. Link z przygotowań poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!