Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10441
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336781
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4370
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423836
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10441
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336781
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4370
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423836
Składniki
Mięso zmielić na maszynce do mięsa (sitko o małych oczkach) lub można nożem drobno posiekać. Do zmielonego mięsa dodajemy: rozbite jajo, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki, łyżeczkę czosnku, 3 łyżki bułki tartej i pół łyżeczki soli. Całość trzeba porządnie wymieszać. Do miseczki wsypać około 5,6 łyżek mąki. Z mięsa formujemy kuleczki i obtaczamy w mące. Do pozostałej mąki wrzucam jeszcze troszkę papryki, czosnek i wlewam przegotowaną, letnią wodę. Całość musi być delikatnie wodnista. Przygotowane kulki rozpłaszczamy i zanurzamy w przygotowanej "mazi". Teraz rozgrzewamy patelnię (ja smażę na smalcu) i smażymy nasze nuggetsy z każdej strony około 3 min. A w zasadzie jak nabiorą złocistego koloru. Link z przygotowań poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!