Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną, szybką łatwą w wykonaniu zapiekankę. Zapiekanka z pieczarkami serem itp. Lubiana przez dużych i małych łasuchów.
patelnia, talerz ,
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 18
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1157
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 172
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 18
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1157
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 172
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Składniki
Pieczarki obrać, oczyścić i pokroić w plasterki, cebule obrać, pokroić w kostkę. Patelnię rozgrzać dodać masło klarowne oraz obraną pokrojoną cebulę. Cebulę usmażyć do zeszklenia, dodając pokrojone pieczarki, smażyć do wyparowania soku wytworzonego podczas smażenia pieczarek. Dodać rozmoczoną w wodzie ale odciśniętą bułkę oraz przyprawy takie jak tymianek, sól, pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Krótką bagietkę rozkroić po długości, na każdą polówkę nałożyć farsz pieczarkowy, obsypać startym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać do rozpuszczenia sera w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu udekorować gałązkami natki pietruszki.