Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną, szybką łatwą w wykonaniu zapiekankę. Zapiekanka z pieczarkami serem itp. Lubiana przez dużych i małych łasuchów.
patelnia, talerz ,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15033
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4787
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45022
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 680
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 797
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15033
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4787
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45022
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 680
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 797
Składniki
Pieczarki obrać, oczyścić i pokroić w plasterki, cebule obrać, pokroić w kostkę. Patelnię rozgrzać dodać masło klarowne oraz obraną pokrojoną cebulę. Cebulę usmażyć do zeszklenia, dodając pokrojone pieczarki, smażyć do wyparowania soku wytworzonego podczas smażenia pieczarek. Dodać rozmoczoną w wodzie ale odciśniętą bułkę oraz przyprawy takie jak tymianek, sól, pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Krótką bagietkę rozkroić po długości, na każdą polówkę nałożyć farsz pieczarkowy, obsypać startym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać do rozpuszczenia sera w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu udekorować gałązkami natki pietruszki.