Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną, szybką łatwą w wykonaniu zapiekankę. Zapiekanka z pieczarkami serem itp. Lubiana przez dużych i małych łasuchów.
patelnia, talerz ,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5725
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 656
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5725
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 656
Składniki
Pieczarki obrać, oczyścić i pokroić w plasterki, cebule obrać, pokroić w kostkę. Patelnię rozgrzać dodać masło klarowne oraz obraną pokrojoną cebulę. Cebulę usmażyć do zeszklenia, dodając pokrojone pieczarki, smażyć do wyparowania soku wytworzonego podczas smażenia pieczarek. Dodać rozmoczoną w wodzie ale odciśniętą bułkę oraz przyprawy takie jak tymianek, sól, pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Krótką bagietkę rozkroić po długości, na każdą polówkę nałożyć farsz pieczarkowy, obsypać startym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać do rozpuszczenia sera w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu udekorować gałązkami natki pietruszki.