Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na odmienną od zwyczajowej kolację. Tym razem kromki z białej bułki zapieczone w piekarniku. Fajna odmiana od zwykłych kanapek. Takie zapiekanki to po prostu kanapki na ciepło. A smakują zupełnie inaczej. Od czasu do czasu warto coś odmienić i zaserwować sobie i domownikom zapiekane kanapki.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Białą bułkę kroimy na kromki
Na każdej kromce kładziemy po plasterku szynki ( jeśli plastry sa duże kroimy je na 2 lub 3 części ). Szynkę można też pominąć i zrobić zapiekanki tylko z serem
Na szynce umieszczamy plaster pomidora, a na nim ser żółty starty na grubych oczkach
Na każdej kanapce układamy plasterki pieczarek i oprószamy ostrą papryką w proszku
Kanapki umieszczamy na kratce z piekarnika i zapiekamy w 180 stopniach, aż ser się rozpuści i nieco zapiecze
Podajemy z keczupem