Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiemy co zrobić na szybko dla nieoczekiwanych gości na przekąskę, lub dla marudnych wnuków czy dzieci? Zróbmy domowe zapiekanki na bazie bagietki, są zawsze mile widziane. Są bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 173
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 313
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 773
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 173
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 313
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 773
Składniki
Długą bagietkę ok. 50 cm, kroimy wzdłuż, a następnie w poprzek na cztery kawałki. Otrzymamy 8 połówek. Każdą połówkę smarujemy masłem i ketchupem lub pastą paprykową, posypujemy przyprawą do pizzy. Odkładamy. Kroimy w małą kostkę cebulę, pomidor i pieczarki. Każdą kostkę osobno do miseczki. Odstawiamy. Na przygotowaną bagietkę nakładamy kolejno cebulkę, pieczarki, pomidor i posypujemy solą czosnkową, serkiem mozzarella i oregano. Wkładamy do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem na 10 minut w temperaturze 200°C. Podajemy. Uwagi: w moim przypadku użyłem plasterki sera masdamera.