Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiemy co zrobić na szybko dla nieoczekiwanych gości na przekąskę, lub dla marudnych wnuków czy dzieci? Zróbmy domowe zapiekanki na bazie bagietki, są zawsze mile widziane. Są bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 800
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12646
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 800
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12646
Składniki
Długą bagietkę ok. 50 cm, kroimy wzdłuż, a następnie w poprzek na cztery kawałki. Otrzymamy 8 połówek. Każdą połówkę smarujemy masłem i ketchupem lub pastą paprykową, posypujemy przyprawą do pizzy. Odkładamy. Kroimy w małą kostkę cebulę, pomidor i pieczarki. Każdą kostkę osobno do miseczki. Odstawiamy. Na przygotowaną bagietkę nakładamy kolejno cebulkę, pieczarki, pomidor i posypujemy solą czosnkową, serkiem mozzarella i oregano. Wkładamy do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem na 10 minut w temperaturze 200°C. Podajemy. Uwagi: w moim przypadku użyłem plasterki sera masdamera.