Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiemy co zrobić na szybko dla nieoczekiwanych gości na przekąskę, lub dla marudnych wnuków czy dzieci? Zróbmy domowe zapiekanki na bazie bagietki, są zawsze mile widziane. Są bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Składniki
Długą bagietkę ok. 50 cm, kroimy wzdłuż, a następnie w poprzek na cztery kawałki. Otrzymamy 8 połówek. Każdą połówkę smarujemy masłem i ketchupem lub pastą paprykową, posypujemy przyprawą do pizzy. Odkładamy. Kroimy w małą kostkę cebulę, pomidor i pieczarki. Każdą kostkę osobno do miseczki. Odstawiamy. Na przygotowaną bagietkę nakładamy kolejno cebulkę, pieczarki, pomidor i posypujemy solą czosnkową, serkiem mozzarella i oregano. Wkładamy do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem na 10 minut w temperaturze 200°C. Podajemy. Uwagi: w moim przypadku użyłem plasterki sera masdamera.