Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Humus, jak niedoceniany przez Polaków, zdrowy, pyszny. Ten zrobiony samemu jest najlepszy jako pasata do chleba.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5891
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9719
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 336
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5891
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9719
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 336
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy. Przełożyć do miski, aby ostygła
Ciecierzycę odsączyć, przełożyć do miski z cebulą, dodać pokrojone suszone pomidory. Dodać przyprawy według uznania (ja lubię lekko pikantnie). Zblendować wszystko na gładką masę. Humus powinien mieć konsystencję pasty do smarowania chleba.
Ja dodaję oliwki. Tak naprawdę można do humusu można dodać wszystko co nie jest mięsne, nawet czekoladę.