Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Humus, jak niedoceniany przez Polaków, zdrowy, pyszny. Ten zrobiony samemu jest najlepszy jako pasata do chleba.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5364
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 898
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11804
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5075
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1339
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5364
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 898
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11804
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5075
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1339
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy. Przełożyć do miski, aby ostygła
Ciecierzycę odsączyć, przełożyć do miski z cebulą, dodać pokrojone suszone pomidory. Dodać przyprawy według uznania (ja lubię lekko pikantnie). Zblendować wszystko na gładką masę. Humus powinien mieć konsystencję pasty do smarowania chleba.
Ja dodaję oliwki. Tak naprawdę można do humusu można dodać wszystko co nie jest mięsne, nawet czekoladę.