Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Humus, jak niedoceniany przez Polaków, zdrowy, pyszny. Ten zrobiony samemu jest najlepszy jako pasata do chleba.
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15173
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 422
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15173
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 422
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy. Przełożyć do miski, aby ostygła
Ciecierzycę odsączyć, przełożyć do miski z cebulą, dodać pokrojone suszone pomidory. Dodać przyprawy według uznania (ja lubię lekko pikantnie). Zblendować wszystko na gładką masę. Humus powinien mieć konsystencję pasty do smarowania chleba.
Ja dodaję oliwki. Tak naprawdę można do humusu można dodać wszystko co nie jest mięsne, nawet czekoladę.