Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę pracy było,ale efekt końcowy przesmaczny. Bardzo lubię pasztety własnego wykonania,wiem co jem.Serdecznie polecam:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10485
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12908
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10485
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12908
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4657
Składniki
Łopatkę pokroić na mniejsze kawałki i dać do gotowania.Dodać ziele i liście oraz warzywa. Po 40min.gotowania dodać nogi kurczaka,gotować około 40min.Po tym czasie dać pokrojoną wątrobę i pogotować 15min. Miękkie mięsa wyjąć na tacę,rosołu nie wylewamy,przyda się do dolania. Nóżki obrać z mięsa,wszystko zmielić wraz z warzywami ,mieliłam raz ponieważ lubię czuć kawałeczki mięsa w pasztecie. Do mięsa dodać jajka,gałkę,sól i pieprzMięsa są gęste więc dolewamy rosół ,tyle by masa nie była za gęsta. Foremki smarujemy tłuszczem,sypiemy bułką tartą i przekładamy masę mięsną.Zostawić od góry 3cm. Wyrównać i piec w 190st.do złotego wierzchu pasztetu.
Smacznego życzę!