Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak jesteśmy na wyjeździe letnim czy zimowym to bardzo często widzimy propozycję kanapki ze smalcem. Kupimy i zastanawiamy się czemu nie możemy zrobić takiego smalcu w domy ? Możemy i robimy według tego przepisu.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22694
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15055
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4806
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45112
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22694
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15055
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4806
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45112
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Składniki
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Podgardle kroimy w kostkę wrzucamy na patelnię i na średnim ogniu zaczynamy topić . Dodajemy sól, pieprz według własnego smaku.
Jak mamy wytopione podgardle i są małe skwarki zarumienione dodajemy cebulę i jabłko. Dusimy całość do miękkości cebuli . Jak jest już ok to przelewamy całość do miski i czekamy aż wystygnie. Jak jest całość wysytgnięta wstawiamy do lodówki.
Na drugi dzień dobry chlebek i kanapka ze swoiskim smalcem gotowa. Smacznego