Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczne drobiowe roladki owinięte boczkiem położone na rozgrzanym grillu to fajne danie na współne grillowanie. Na pewno posmakują jak dużym tak i małym łasuchom.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112965
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 307
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 652
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 526
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112965
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 307
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 652
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 526
Składniki
Filet z kurczaka dokładnie oczyścić umyć i osuszyć a następnie pokroić na porcje. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem dodając przyprawy. Następnie włożyć kawałki kurczaka i wymieszać a następnie włożyć na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąc, kawałki mięsa owinąć cienkimi plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami a następnie ułożyć na tacce aluminiowej położyć na rozgrzanym grillu i grillować około 20 -30 minut, często roladki obracając. Razem z roladkami grillować oczyszczoną pokrojoną paprykę, oraz pomidorki koktajlowe. Gotowe zgrillowane roladki ułożyć na liściach sałaty zielonej. Można grillować również na patelni grillowej . Podawać w towarzystwie usmażonych ziemniaków i grillowanych warzyw.