Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczne drobiowe roladki owinięte boczkiem położone na rozgrzanym grillu to fajne danie na współne grillowanie. Na pewno posmakują jak dużym tak i małym łasuchom.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Składniki
Filet z kurczaka dokładnie oczyścić umyć i osuszyć a następnie pokroić na porcje. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem dodając przyprawy. Następnie włożyć kawałki kurczaka i wymieszać a następnie włożyć na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąc, kawałki mięsa owinąć cienkimi plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami a następnie ułożyć na tacce aluminiowej położyć na rozgrzanym grillu i grillować około 20 -30 minut, często roladki obracając. Razem z roladkami grillować oczyszczoną pokrojoną paprykę, oraz pomidorki koktajlowe. Gotowe zgrillowane roladki ułożyć na liściach sałaty zielonej. Można grillować również na patelni grillowej . Podawać w towarzystwie usmażonych ziemniaków i grillowanych warzyw.