Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczne drobiowe roladki owinięte boczkiem położone na rozgrzanym grillu to fajne danie na współne grillowanie. Na pewno posmakują jak dużym tak i małym łasuchom.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5362
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13080
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5362
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13080
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Składniki
Filet z kurczaka dokładnie oczyścić umyć i osuszyć a następnie pokroić na porcje. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem dodając przyprawy. Następnie włożyć kawałki kurczaka i wymieszać a następnie włożyć na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąc, kawałki mięsa owinąć cienkimi plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami a następnie ułożyć na tacce aluminiowej położyć na rozgrzanym grillu i grillować około 20 -30 minut, często roladki obracając. Razem z roladkami grillować oczyszczoną pokrojoną paprykę, oraz pomidorki koktajlowe. Gotowe zgrillowane roladki ułożyć na liściach sałaty zielonej. Można grillować również na patelni grillowej . Podawać w towarzystwie usmażonych ziemniaków i grillowanych warzyw.