Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na imprezę, do szkoły, pracy, w podróż, do wieczornego filmu czy na piknik :) Paluchy serowe z ciasta drożdżowego z mozzarellą i grana padano są miękkie i chrupiące zarazem. Najlepiej smakują tuż po upieczeniu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem i solą. Dodać wodę, rozkłócone jajko i stopione masło. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto przełożyć do miski i przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto ponownie krótko zagnieść i rozwałkować na prostokąt o grubości około 0,5 cm. Posmarować ketchupem, posypać startą mozzarellą, grana padano i oregano. Prostokąt złożyć na pół. Wycinać paski ciasta o szerokości ok. 2 cm i skręcać oba końce jednocześnie wokół własnej osi. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia na ok. 15 minut.
Paluchy posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Piec ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni (grzałka góra-dół). Wystudzić na kratce.