Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na imprezę, do szkoły, pracy, w podróż, do wieczornego filmu czy na piknik :) Paluchy serowe z ciasta drożdżowego z mozzarellą i grana padano są miękkie i chrupiące zarazem. Najlepiej smakują tuż po upieczeniu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38337
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38337
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem i solą. Dodać wodę, rozkłócone jajko i stopione masło. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto przełożyć do miski i przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto ponownie krótko zagnieść i rozwałkować na prostokąt o grubości około 0,5 cm. Posmarować ketchupem, posypać startą mozzarellą, grana padano i oregano. Prostokąt złożyć na pół. Wycinać paski ciasta o szerokości ok. 2 cm i skręcać oba końce jednocześnie wokół własnej osi. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia na ok. 15 minut.
Paluchy posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Piec ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni (grzałka góra-dół). Wystudzić na kratce.