Do góry

Przekąski Przepis na:

Drożdżowe pierogi z pieczarkami

Drożdżowe pierogi z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13413

Dodano:

Odsłon: 10846

Pieczone pierogi są pysznym dodatkiem do różnych zup,np,pomidorowej,barszczu,a mnie smakuja z zupą ogórkową.

Składniki

  • mąka 50 dkg
  • masło pól kostki
  • jajka 2
  • mleko3/4 szklanki
  • drożdże pół kostki
  • szczypta soli
  • pieczarki 50 dkg
  • cebula 2
  • wędzony boczek 15 dkg
  • sól,pieprz
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. z mąki,jajek,mleka,drożdży ,masła i szczypty soli zagnieść ciasto i pozostawic do wyrośnięcia

  2. boczek pokroić w drobna kostkę,wrzucic na patelnię i podsmażyć,dodać pokrojoną cebule,podsmażyć,dodać pieczarki i wszystko razem jeszcze podsmażyć,dodać sól i pieprz,wymieszać

  3. z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego,rozwałkować,nakładac farsz i dokładnie zlepić,pierogi posmarowac jajkiem i piec na rumiano

  4. dobrze smakuja podane na ciepło ale tez sa smaczne na zimno

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń