Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierogi są pysznym dodatkiem do różnych zup,np,pomidorowej,barszczu,a mnie smakuja z zupą ogórkową.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 425
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2971
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 46
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 425
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2971
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 46
Składniki
z mąki,jajek,mleka,drożdży ,masła i szczypty soli zagnieść ciasto i pozostawic do wyrośnięcia
boczek pokroić w drobna kostkę,wrzucic na patelnię i podsmażyć,dodać pokrojoną cebule,podsmażyć,dodać pieczarki i wszystko razem jeszcze podsmażyć,dodać sól i pieprz,wymieszać
z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego,rozwałkować,nakładac farsz i dokładnie zlepić,pierogi posmarowac jajkiem i piec na rumiano
dobrze smakuja podane na ciepło ale tez sa smaczne na zimno