Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taki mój mały eksperyment, ale szczerze powiedziawszy...całkiem udany ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112896
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 441
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 432
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 781
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112896
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 441
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 432
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 781
Składniki
Mąkę wysypać na blat, zrobić dołek i skruszyć drożdże, dodać cukier i poczekać kilka minut. Następnie dodać jaj i śmietanę, zarobić ciasto. Gotowe schować do lodówki na ok. 60 min. Potem ciasto rozwałkować , wykrawać krążki, na których układać plasterki truskawek.
Pierogi zlepić, przełożyć na blachę, posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 20 min. Podawać na ciepło np. z musem truskawkowym. Smacznego!