Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak mnie naszło na drożdżowe z serem. Zrobiłam bułeczki. Oczywiście były pyszne. Ja po prostu uwielbiam, połączenie drożdżowego z serem. Jeśli też lubicie takie połączenie, to konieczne spróbujcie tych bułeczek. Miękkie ciasto drożdżowe, nadzienie serowe, a na wierzchu kruszonka. Coś pysznego.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 314
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21822
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 314
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21822
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę cukru i wymieszać. Odstawić, żeby drożdże zaczęły pracować. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, jajka, żółtko i zaczyn. Wymieszać. Na koniec wlać olej. Wyrobić mikserem z hakami. Dobrze wyrobione ciasto, posypać z wierzchu delikatnie mąką i nakryć ściereczką. Zostawić na godzinę do wyrośnięcia.
Ser włożyć do miski. Rozgnieść widelcem. Następnie dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę. Uformować wałek i podzielić na równe części. U mnie wyszło 14. Z każdej części, zrobić placek. Następnie w środku każdego placka, zrobić wgłębienie dnem szklanki.
Tak przygotowane bułeczki, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Następnie, we wgłębienie każdej bułeczki, nałożyć ser. Włączyć piekarnik na 180 stopni. Bułeczki podrosną w czasie nagrzewania piekarnika. Przygotować kruszonkę. Do miseczki włożyć wszystkie składniki i rozetrzeć palcami. Gotową kruszonką posypać wierzch bułek.
Tak przygotowane bułeczki, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut.