Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, aromatyczne śledzie z suszonymi pomidorami i cebulą w marynacie olejowo - octowej.
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7973
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7973
Składniki
Śledzie moczymy w kilku wodach, ściągamy skórę i patroszymy je, kroimy w kawałki. W między czasie podsmażamy na oleju z suszonych pomidorów pokrojoną w pół plastry cebulę. Do podsmażonej cebuli dodajemy zioła prowansalskie, pieprz, pokrojone w paski suszone pomidory, ocet jabłkowy i olej z pomidorów.
Marynatę dokładnie mieszamy i zalewamy ją pokrojone w kawałki śledzie, ułożone w półmisku. Półmisek z kawałkami śledzi przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 4 dni żeby zmiękły i przeszły przyprawami. Po dwóch dniach wstawiamy do lodówki. Smacznego!!!