Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój Falafel idealny z pastą curry Bio. Pyszny, chrupiący i aromatyczny :-). Składniki na 15 sztuk.
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 97
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 79
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 40
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 156
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 341
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 97
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 79
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 40
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 156
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 341
Składniki
1. Ciecierzycę odcedź, opłucz i zmiel w maszynce do mielenia mięsa razem z szalotką i czosnkiem. 2. Do zmielonej masy dodaj natkę pietruszki, pastę curry, sól oraz chilli. 3. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na około 30 minut lub dłużej. 4. Wyjmij masę z lodówki i uformuj falafelki (dokładnie ściskaj, w przeciwnym razie będą się rozpadały). 5. W dużej patelni z grubym dnem rozgrzej olej (warstwa około 2 cm). 6. Uformowane falafle wrzucaj na gorący olej i smaż około 3-5 minut z każdej strony. 7. Następnie odkładaj na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, żeby odsączyć je z tłuszczu. 8. Podawaj od razu ze świeżymi warzywami, sałatką lub hummusem. 9. Smacznego :-)