Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój Falafel idealny z pastą curry Bio. Pyszny, chrupiący i aromatyczny :-). Składniki na 15 sztuk.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
1. Ciecierzycę odcedź, opłucz i zmiel w maszynce do mielenia mięsa razem z szalotką i czosnkiem. 2. Do zmielonej masy dodaj natkę pietruszki, pastę curry, sól oraz chilli. 3. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na około 30 minut lub dłużej. 4. Wyjmij masę z lodówki i uformuj falafelki (dokładnie ściskaj, w przeciwnym razie będą się rozpadały). 5. W dużej patelni z grubym dnem rozgrzej olej (warstwa około 2 cm). 6. Uformowane falafle wrzucaj na gorący olej i smaż około 3-5 minut z każdej strony. 7. Następnie odkładaj na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, żeby odsączyć je z tłuszczu. 8. Podawaj od razu ze świeżymi warzywami, sałatką lub hummusem. 9. Smacznego :-)