Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja dziś postanowiłam zrobić jajka faszerowane serkiem śmietankowym ziołowym kanapkowym i udekorować je wędzonym łososiem. Do tego dodałam odrobinę posiekanego koperku i wyszła bardzo smaczna przekąska czy też propozycja śniadaniowa/kolacyjna.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3541
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 516
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7258
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 480
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3541
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 516
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7258
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 480
Składniki
Jajka włożyłam do rondla i zagotowałam. Dodałam płaską łyżeczkę soli żeby łupinki ładnie odchodziły i gotowałam ok. 10 minut. Po ugotowaniu jajka od razu odcedziłam i zalałam zimną wodą. W tej wodzie zostawiłam jajka do wystudzenia. Gdy jajka ostygły obrałam je z łupinek. Każde jajko przekroiłam na pół i wyjęłam żółtka. Żółtka wrzuciłam do miseczki. Dodałam do nich serek almette i majonez, doprawiłam odrobiną soli i pieprzu i zblendowałam na jednolitą pastę. Koperek posiekałam. Połowę koperku wrzuciłam do pasty z żółtek i dokładnie wymieszałam, a pozostałą część pozostawiłam do dekoracji. Pastę z żółtek i serka przełożyłam do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i taką pastą wypełniłam zagłębienia w białkach po żółtkach. Plasterki łososia podzieliłam na mniejsze kawałki. Z tych kawałków formowałam coś na kształt różyczek i utykałam je w paście. W środek każdej różyczki łososiowej włożyłam jedno ziarnko groszku konserwowego. Jajka oprószyłam pieprzem i posypałam resztą posiekanego koperku. Można też użyć do dekoracji szczypiorku.