Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja dziś postanowiłam zrobić jajka faszerowane serkiem śmietankowym ziołowym kanapkowym i udekorować je wędzonym łososiem. Do tego dodałam odrobinę posiekanego koperku i wyszła bardzo smaczna przekąska czy też propozycja śniadaniowa/kolacyjna.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1538
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1159
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 114
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 233
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1538
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1159
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 114
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 233
Składniki
Jajka włożyłam do rondla i zagotowałam. Dodałam płaską łyżeczkę soli żeby łupinki ładnie odchodziły i gotowałam ok. 10 minut. Po ugotowaniu jajka od razu odcedziłam i zalałam zimną wodą. W tej wodzie zostawiłam jajka do wystudzenia. Gdy jajka ostygły obrałam je z łupinek. Każde jajko przekroiłam na pół i wyjęłam żółtka. Żółtka wrzuciłam do miseczki. Dodałam do nich serek almette i majonez, doprawiłam odrobiną soli i pieprzu i zblendowałam na jednolitą pastę. Koperek posiekałam. Połowę koperku wrzuciłam do pasty z żółtek i dokładnie wymieszałam, a pozostałą część pozostawiłam do dekoracji. Pastę z żółtek i serka przełożyłam do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i taką pastą wypełniłam zagłębienia w białkach po żółtkach. Plasterki łososia podzieliłam na mniejsze kawałki. Z tych kawałków formowałam coś na kształt różyczek i utykałam je w paście. W środek każdej różyczki łososiowej włożyłam jedno ziarnko groszku konserwowego. Jajka oprószyłam pieprzem i posypałam resztą posiekanego koperku. Można też użyć do dekoracji szczypiorku.