Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 83
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17806
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 437
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5337
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2809
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 83
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17806
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 437
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5337
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2809
Składniki
Kupiłam świeże karczochy, obierałam je w garnku z wodą i z cytryną aby nie czerniały. Odcina się wierzchołek, skraca pęd, obiera aż do serca i potem wydłubuje się "oset" ze środka.a Zapomniałam już jak obieranie karczochów może być męczące, bo przeważnie kupuje mrożone serca.
Miałam niewielką ilość mięsa mielonego przy okazji innego dania. Doprawiłam je prosto solą, chili i bazylią. Wkładałam je pomiędzy trzy ćwiartki karczocha.
Obawiałam się, że mi się karczochy rozpadną w trakcje dłuższego grillowania i zawiązałam je sznurkiem dla pewności. Mocno oblałam oliwą. Grilowałam dłużej na średnim żarze i kilkukrotnie je obracałam.
Smacznego :)