Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam kiedyś sałatkę jarzynową, a ponieważ przyszli do mnie goście, chciałam podać ją nieco inaczej niż zwykle. Dlatego wpadłam na pomysł włożenia jej do makaronowych muszli i udekorowania parmezanem i szczypiorkiem. Pomysł okazał się bardzo trafiony :)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2733
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1953
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2733
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1953
Składniki
Makaronowe muszle gotujemy w osolonej wodzie, a następnie przelewamy zimną wodą.
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaka gotujemy do miękkości, następnie kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego również kroimy w kostkę a cebulę drobno siekamy. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy. Faszerujemy muszle, układamy na talerzu, dekorujemy szczypiorkiem i parmezanem.