Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybką i pyszną przystawkę. Pieczarki nadziewane to świetna przekąska zarówno na święta jak i miły wieczór w gronie rodzinnym.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 715
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 123
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 74
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 69
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 715
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 123
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 74
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 69
Składniki
Grzyby oczyścić. Trzony dużych pieczarek usunąć .Drobno posiekać lub zmiksować z małymi pieczarkami.
Pieczarki do faszerowania wydrążyć, skropić sokiem z cytryny i minimalnie posolić.
Bułke namoczoną w mleku odcisnąć i wymieszać z posiekanymi grzybami, jajkiem, natką pietruszki, ziołami prowansalskimi. Doprawic solą i pieprzem.
Pieczarki nadziać farszem, ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Posypać bułką tartą. Na wierzchu położyc kawałki masła.
Zapiekaż około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Po wyjęciu posypać tartym serem i szczyptą naci pietruszki.
Podawać z białym pieczywem.
Smacznego :)