Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybką i pyszną przystawkę. Pieczarki nadziewane to świetna przekąska zarówno na święta jak i miły wieczór w gronie rodzinnym.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1424
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1424
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Grzyby oczyścić. Trzony dużych pieczarek usunąć .Drobno posiekać lub zmiksować z małymi pieczarkami.
Pieczarki do faszerowania wydrążyć, skropić sokiem z cytryny i minimalnie posolić.
Bułke namoczoną w mleku odcisnąć i wymieszać z posiekanymi grzybami, jajkiem, natką pietruszki, ziołami prowansalskimi. Doprawic solą i pieprzem.
Pieczarki nadziać farszem, ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Posypać bułką tartą. Na wierzchu położyc kawałki masła.
Zapiekaż około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Po wyjęciu posypać tartym serem i szczyptą naci pietruszki.
Podawać z białym pieczywem.
Smacznego :)