Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybką i pyszną przystawkę. Pieczarki nadziewane to świetna przekąska zarówno na święta jak i miły wieczór w gronie rodzinnym.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3001
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3676
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 247
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 357
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3001
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3676
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 247
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 357
Składniki
Grzyby oczyścić. Trzony dużych pieczarek usunąć .Drobno posiekać lub zmiksować z małymi pieczarkami.
Pieczarki do faszerowania wydrążyć, skropić sokiem z cytryny i minimalnie posolić.
Bułke namoczoną w mleku odcisnąć i wymieszać z posiekanymi grzybami, jajkiem, natką pietruszki, ziołami prowansalskimi. Doprawic solą i pieprzem.
Pieczarki nadziać farszem, ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Posypać bułką tartą. Na wierzchu położyc kawałki masła.
Zapiekaż około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Po wyjęciu posypać tartym serem i szczyptą naci pietruszki.
Podawać z białym pieczywem.
Smacznego :)