Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane pieczarki z boczkiem

Faszerowane pieczarki z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 2315

Dodano:

Odsłon: 11311

Coś szybkiego i pysznego. Jak to u mnie zazwyczaj. Faszerowane pieczarki z boczkiem, rodem jak z Pizzy Hut. Okej, może wielkością im nie dorównują, ale smakiem na pewno! :)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy, obieramy, odcinamy nóżkę przy samym kapeluszu i delikatnie jeszcze łyżeczką wydrążamy. Ale nie za bardzo! Ser żółty ścieramy na tarce o średnich oczkach. Nóżkę pieczarki kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z utartym serem. Ilość startego sera powinna być mniej więcej podobna do ilości pokrojonych nóżek.
    Do kapeluszy nakładamy farsz z sera i nóżek. Na to kładziemy boczek.
    Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach. Gotowe pieczarki posypujemy świeżym szczypiorkiem. Bon apetit! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

figg 08 lutego 2014 Te pieczarki wyglądają bosko i smakują zapewne tak samo. Przygotuję je dla męża on uwielbia pieczarki pod każdą postacią:-))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 07 lutego 2014 smaczna i szybka przekąska, super, kciuk :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń