Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś szybkiego i pysznego. Jak to u mnie zazwyczaj. Faszerowane pieczarki z boczkiem, rodem jak z Pizzy Hut. Okej, może wielkością im nie dorównują, ale smakiem na pewno! :)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Pieczarki myjemy, obieramy, odcinamy nóżkę przy samym kapeluszu i delikatnie jeszcze łyżeczką wydrążamy. Ale nie za bardzo! Ser żółty ścieramy na tarce o średnich oczkach. Nóżkę pieczarki kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z utartym serem. Ilość startego sera powinna być mniej więcej podobna do ilości pokrojonych nóżek. Do kapeluszy nakładamy farsz z sera i nóżek. Na to kładziemy boczek. Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach. Gotowe pieczarki posypujemy świeżym szczypiorkiem. Bon apetit! :)